Glamping tent, de moderne tent

Ik ben laatst wezen kamperen. Niet zomaar kamperen natuurlijk, maar ik ging glampen in een glamping tent. Je vraagt je nu zeker af wat houdt dat dan precies in, dat glamping? Glamping is een samenvoeging van de woorden ‘glamorous’ en ‘camping’. Het is een bepaalde stijl van kamperen. Kamperen was vroeger het leven met zo min mogelijk luxe. Dit concept heeft een gigantische draai gekregen en glamping richt zich nu volledig op luxe en comfort. Ik zal je de voor- en nadelen van glamping ten opzichte van ouderwets kamperen vertellen in dit blog. Daarnaast zal ik je vertellen wat de meest populaire glamping tent is van dit moment. Altijd leuk om te weten toch? Zo weet je welke tent op dit moment in de smaak valt.

Voor- en nadelen glamping

Ik ben altijd wel een echte kampeerder geweest. Dit deed ik dan ook altijd me zo min mogelijk luxe. Ik was altijd van mening dat de kern van kamperen, een leven zonder luxe inhield. Maar mijn mening heeft net als het ouderwetse kamperen een gigantische draai gekregen. Ik ben namelijk naar een glamping gegaan en daar drie weken genoten van alle luxe die er bij kwam kijken. Denk hierbij aan een bubbelbad, keukentje met gasfornuis en koelkast, terrasverwarming en een groot aantal bedden voor mijn gezin en zelf voor extra familie of vrienden. Het voordeel hiervan is dat je je echt thuis voelt omdat je van alle luxe van thuis kan genieten. Het nadeel hiervan is echter wel dat het originele kamperen langzaam aan vervaagd. Of dit een goed of slecht punt is kan ik nu nog niet zeggen de tijd zal het ons duidelijk maken.

Dus de voordelen zijn alle luxe en comfort van thuis meenemen op kamperen. Grote ruimte waar iedereen kan slapen in een warme glamping tent. Nadelen, het is niet echt meer kamperen wanneer je zoveel luxe meeneemt. Het ouderwetse kamperen kan hierdoor vervagen en wellicht voor altijd veranderen. Wellicht heeft dit ook te maken met de nieuwe generatie. Deze kan namelijk niet zonder luxe en internet. In mijn tijd waren deze dingen wel aanwezig maar niet onmisbaar in de maatschappij.

De populairste glamping tent

De safari lodge is een van de meest populaire glamping tenten. Deze tent is bestemd voor 2 tot 8 personen. Dus je kan stellen dat twee hele gezinnen in de tent kunnen slapen. De tent heeft een groot terras aan de voorzijde waar iedereen kan zitten. De tent heeft verschillende panelen die makkelijk vervangbaar of aanpasbaar zijn. Aan de tent kan veel aangepast worden zodat de tent precies kan worden wat jij wilt voor ogen hebt.

Geef een reactie