Wat voor advocaat heb je nodig?

Het recht kan voor een buitenstaander een wirwar van regeltjes lijken. Een onbegrijpelijk en ondoorgrondbaar systeem met een vaste stroom aan jurisprudentie en wetgeving. Er is zoveel waar je op moeten letten, dat je rechten kennen soms bijna onmogelijk lijkt voor de niet-juridisch opgeleide. Wij willen je hier graag bij helpen. We vertellen je hier wanneer je wat voor soort advocaat nodig hebt. 

Letselschade

Een letselschade advocaat in Almelo of een letselschade advocaat in Tilburg heb je nodig wanneer er sprake is van letselschade in een civiele relatie. Je moet een letselschade advocaat om de arm nemen wanneer je schade hebt geleden bij een ongeval, door nalatigheid of een verkeerde handeling, dit kan ook psychische of vermogensschade zijn. Een letselschade advocaat helpt je schadevergoeding te krijgen voor je letsel. Een letselschade advocaat beschermt ook je belangen tegen verzekeringsmaatschappijen en grote bedrijven die willen voorkomen dat je een eerlijke vergoeding krijgt voor je verwondingen en schade. Maar ook in het geval van een geschil met een werkgever is dit handig. Een letselschade advocaat kan dus in vrijwel alle gevallen waar er sprake is van schade helpen. 

Faillisementsadvocaat

Personen of bedrijven die het faillissement aanvragen hebben het recht dit zonder advocaat te doen. En als je zaak eenvoudig is, kun je door jezelf te vertegenwoordigen advocatenkosten besparen. Het is echter niet altijd een goed idee. Het grootste voordeel voor jou is dat een ervaren advocaat snel herkent welke problemen zich tijdens je zaak kunnen voordoen en dit ook zo zal plannen.  Een faillissement is misschien niet de enige manier om financiële rust te bereiken. Als een faillissement niet de beste keuze is, zal je advocaat een passend faillissement alternatief voorstellen. Je advocaat zal zorgvuldig je wensen en behoeften overwegen en een strategie aanbevelen die je helpt die doelen te bereiken.

Strafrechtadvocaat

Als jij of een geliefde in juridische problemen verkeren en worden geconfronteerd met strafrechtelijke aanklachten, heb je waarschijnlijk veel aan je hoofd. Een van de meest dringende zorgen is waarschijnlijk wanneer je een strafrechtelijke verdediging advocaat in moet huren. Er is genoeg bewijs dat suggereert dat de beste tijd voor het huren van een strafrechtadvocaat zo snel mogelijk is. Het is in Nederland zelfs verplicht om je te laten vertegenwoordigen door een advocaat in een strafrechtelijke zaak. Het hebben van een advocaat vroeg in het proces kan helpen je beter te verzekeren over de toekomst en bespaart je een hoop tijd en geld op de lange termijn. 

 

Geef een reactie