Rokkostuums en feestelijke outfits voor december!

Zo…. de decembermaand hebben we weer overleeft! Wat een gigantische drukke maar wel heel erg leuke maand. Ik hou namelijk wel van een feestje! Van een feestelijke maand zoals december kan ik dus zeker genieten. Ik heb van wel zeven verschillende feestjes genoten de afgelopen maand. Ik heb daarvoor verschillende outfits aangeschaft die bij elke gelegenheid passen. Een zwarte pieten pak voor het Sinterklaas feest, rokkostuums voor een bruiloft en enkele nette overhemden met colberts voor het kerstdiner en andere mindere ceremoniële gelegenheden zoals feestjes in bars en clubs. Ik zal in kort vertellen waarom ik een bepaalde outfit heb aangetrokken voor een bepaald feest! Ik zal ook zeker dieper ingaan op wat een rokkostuum is en waarom ik het aanhad naar een bruiloft.

De december feestmaand

Als eerst in de maand december is er natuurlijk het Sinterklaas feest. Hieromheen heb ik bij een aantal scholen als Zwarte Piet pepernoten uitgedeeld en leuke spelletjes gedaan. Zoals de pietenspelen! Dit is een toernooi waar de kids leuke prijzen kunnen winnen met hun team. Hier moeten ze spelletjes doen waarbij ze punten kunnen scoren. Het team met de meeste punten won een dagje weg met de klas! Dus iedereen had uiteindelijk een prijs. Hier had ik dus een leuk pietenpak voor gekocht.

Na Sinterklaas had ik een bruiloft van een nichtje. Ze trouwde op 12 december en dit was een ceremoniële bruiloft waarbij iedereen netjes moest verschijnen. Hiervoor hadden mij vader en ik rokkostuums aangetrokken.  Deze pakken zijn erg formeel en passen perfect bij een bruiloft. Het bestaat uit een zwarte jas met puntige satijnen revers. De jas is aan de voorkant hoger uitgesneden dan de achterzijde. De bruiloft was prachtig en het feest erna was een succes. Ik heb de families in tijden niet zo vrolijk gezien!

Na deze bruiloft heb ik in de twee weken erna nog enkele feestjes en stapavondjes gehad. Ik vind dat je er in de december maand netjes bij mag lopen als je gaat stappen. Dus daarom had ik meestal een net overhemd aan met een colbert of jas. Kerstavond heb ik een gigantisch lekker diner genoten met mijn collega’s. De baas betaalde dus iedereen nam het er van. Heerlijk veel gegeten en genoeg gedronken. Eerste en tweede kerstdag ben ik met familie uiteten gegaan. Hiervoor had iedereen zich netjes aangekleed. Dat past gewoon bij kerst toch? Ten slotte hebben wij oud en nieuw gevierd bij mijn nichtjes huis. Al met al was de december maand een geslaagde maand!

0 Comments

Add Yours →

Geef een reactie