De leukste kamerplanten voor bij jou thuis 

Je kan je een kamer in je woning op allerlei verschillende manieren van decoratie voorzien. Hierbij kan je denken aan het ophangen van schilderijen, plaatsen van standbeelden, maar ook aan het plaatsen van kamerplanten. Kamerplanten zijn de meest gekozen soort decoratie en dat is zeker niet vreemd. Er is een groot aanbod aan kamerplanten verkrijgbaar en daarnaast passen de meeste kamerplanten in elke inrichting. Bij schilderijen is dit een compleet ander verhaal. Als je huiskamerplanten in je kamer wilt plaatsen dan maak je onder andere voor de luchtkwaliteit in huis, een verstandige keuze. Heb je nog geen idee welke kamerplanten je bij jou thuis wilt plaatsen? Dan is dit artikel voor jouw bedoeld want hier vind je twee leuke kamerplanten. 

 

De bekende ficus kamerplant 

Veel mensen die kamerplanten in hun woning hebben staan of willen plaatsen, willen de planten zo min mogelijk verzorgen. Dit heeft onder andere te maken met de hoeveelheid tijd die hierin gaat zitten. Bovendien kan het erg vervelend zijn als je op vakantie wilt gaan. Veel mensen kiezen er daarom voor om een Ficus kamerplant aan te schaffen. Dit is een prachtige kamerplant die geschikt is voor Nederlandse woningen en daarnaast weinig onderhoud vergt. Je hoeft de plant maar 1 tot 2 keer per week water te geven.

 

Een Pachira Aquatica

Houd je van kamerplanten die veel weghebben van een boom? Dan is de bekende Pachira Aquatica zeker wat voor jou. Qua uiterlijk heeft het veel weg van een Afrikaanse plant. Deze plant past dan ook het beste in een strakke moderne of industriële inrichting. Een nadeel van deze plant is dat de plant vrij snel kan groeien waardoor er een kans ontstaat dat je de plant in de tuin moet zetten. Een Pachira Aquatica kopen kan je via het internet doen, maar ook tref je deze prachtige plant steeds vaker aan bij tuincentra. 

 

Voedingsstoffen voor planten 

Planten hebben de juiste voedingsstoffen nodig om te kunnen groeien. Hierbij kun je denken aan voldoende zonlicht en water. Het kan voorkomen dat je plant niet optimaal groeit en dat is natuurlijk zeer frustrerend. Het is dan verstandig om extra voedingsstoffen aan te schaffen via het internet of bij een tuincentrum. Je planten zullen hierdoor beter groeien en er mooier uit gaan zien. Let er overigens ook goed op dat de grond de juiste pH-waarde heeft. Dit heeft namelijk invloed op de gezondheid van de plant. 

 

Geef een reactie