Een keer eens wat anders dan vliegen.

Het is altijd een leuke zoektocht op internet, waar gaat de volgende vakantie heen? Voor ons was de keuze dat we dit jaar niet wilde vliegen. Sinds dit jaar gaan de kinderen niet meer mee op vakantie omdat ze willen werken om te kunnen sparen naast hun studie. De hond lieten we altijd achter bij de buurvrouw maar die is sinds 5 maanden verhuisd naar de andere kant van Nederland. Er zijn dus nu onverwachte factoren waar we rekening mee moeten houden.

 

Het wachten op Schiphol zat

Met de kinderen vlogen we altijd de hele wereld rond. De laatste grote reis was door Azië heen. We waren toen ook ruim 7 weken onderweg en hebben toen meerdere landen gezien. Het was ook met het idee dat dit de laatste vakantie zou zijn met het hele gezin. Dit is nu ruim 2 jaar geleden. Afgelopen jaar zijn wij niet op vakantie geweest omdat we tuin wilde laten aanpakken.
Mijn man en ik willen dit jaar er wel even tussenuit maar kwamen allebei tot de conclusie dat we het dit jaar dichterbij huis wilde zoeken. Het wachten op Schiphol, het vreselijk veel lopen in die grote gebouwen en dan nog eens wachten op je koffers. Nee, dit jaar wilde we geen rekening houden met dit soort factoren.
We besloten gewoon binnen Europa te blijven met onze eigen auto. We hadden inmiddels een mooie route uitgestippeld. We kozen vooral wandelgebieden vanwege de hond die met ons mee gaat.

 

Is het wel verstandig om dit met eigen vervoer te doen?

Met het googelen naar wandelroutes kwamen we een bericht van de ANWB tegen. Veel Nederlanders pakken de auto naar het buitenland maar beseffen zich niet wat voor gevaren dat met zich mee brengt. Wanneer je besluit om met je eigen auto rond te gaan trekken dan moet je je auto extra laten keuren. Daarnaast ben je in sommige landen verplicht bepaalde dingen mee te hebben zoals een alcoholtester in Frankrijk.
Even later kwamen we ook advertenties tegen van een camper huren. Hierbij zou je relatief weinig in de week betalen maar ik weet niet wat de haken en ogen eraan waren. Ik besloot te bellen, het leek mij namelijk wel prettig om niet elke keer de tent op de hoeven zetten en zeker niet wanneer je echt rondtrekt.

 

Even een belletje plegen

Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en buiten mijn man op het bedrijf te bellen. Ik had een nette dame aan de telefoon die mij stap voor stap uitlegde wat de procedure is bij het huren van een camper. Er zaten dus geen vreemde regels tussen waar je achteraf gigantisch veel voor moest betalen. Ik besloot onze weken af te boeken bij het bedrijf en vertelde het zeer enthousiast tegen mijn man. Mijn man vond het een goed idee. Nu maar de dagen aftellen dat we op pad mogen gaan!

0 Comments

Add Yours →

Geef een reactie