Internet voor bedrijven is veel te duur

Voor het bedrijf van mijn vader waar ik nu een aantal jaar werkzaam ben, was ik opzoek naar een goede provider voor internet en televisie op de zaak. Het is namelijk een traditie geworden dat bepaalde voetbalwedstrijden in de kantine gekeken wordt. Nu hebben we een goed abonnement maar een behoorlijke rekening iedere maand.
Een goede internetverbinding is echt van belang, het mag geen seconde vastlopen want dan lopen wij misschien wel honderden of zelfs duizenden euro’s mis!

 

 

Internet geeft raad

Wanneer ik ga zoeken voor een bedrijfsabonnement ben ik al standaard duurder uit dan voor een huis te voorzien. Ik vind dat maar gek, internet blijft internet en het maakt in principe niet zoveel uit hoeveel laptops of computers daarop aangesloten staan. Televisie is maar voor 1 televisie dus daar hoef ik ook geen groot abonnement voor af te sluiten.
Alles in 1 vergelijken is wel een goede optie, mits wij ons eigen telefoonnummer kunnen overzetten. Dit telefoonnummer staat namelijk op al onze reclame borden en ik heb geen zin om dat allemaal te vervangen voor alleen een telefoonnummer. Dat is dan nog duurder dan nog 10 jaar bij deze provider te blijven.
Alles in 1 vergelijken geeft wel duidelijk een overzicht wat de mogelijkheden zijn trouwens, ik was er verbaasd over. Al ben ik niet echt fan van andermans mening geloven, ben ik wel veel verhalen tegen gekomen van sommige providers met veel storingen. Deze providers vielen dus automatisch is voor ons.

 

 

Rondje bellen

Nu kon ik alle websites compleet afzoeken op extra informatie maar ik besloot een aantal providers te bellen. Er zaten er 2 tussen die duidelijk aangaven niet met bedrijven in zee te willen gaan omdat, wanneer er een storing zou kunnen plaats vinden, wij alle kosten die wij zijn misgelopen op hun konden verhalen. Dat zou wel niet heel erg aardig zijn van ons en in principe zijn de meeste providers hier goed verzekerd voor maar goed, ze waren er niet voor over te halen.
Na een aantal minuten in de wacht te hebben gestaan kreeg ik een aardige jonge man aan de telefoon die mij graag wilde helpen en goed mee dacht in de mogelijkheden. Hij gaf eerlijk toe dat hij nog niet heel erg lang werkt bij dit bedrijf dus hij ging het even navragen en mij erover terugbellen. Na een kleine 30 minuten ging mijn telefoon en ik had dezelfde vriendelijke jongen aan de telefoon. Hij gaf aan dat het kon en kwam met een maandbedrag uit waar ik bijna van moest lachen zo laag. In overleg met mijn vader zijn wij overgestapt en we wachten nog een aantal dagen op de monteur. Wij zijn erg benieuwd!

0 Comments

Add Yours →

Geef een reactie