Efficiënt je restaurant managen

Restaurant droom

Het is een droom van velen, ooit een eigen zaak beginnen. Persoonlijk vanuit mijn werk in hotelmanagement ken ik veel mensen die graag ooit een eigen restaurant zouden willen starten. Een fantastische droom natuurlijk. We kennen allemaal de top-chefs van de wereld en er zijn tegenwoordig ook steeds meer films die chefs en restaurants vertonen als supersterren. Zo is er bijvoorbeeld Burnt waarin we het verhaal van een top chef volgen die probeert zich terug te werken naar de top van de restaurantwereld in London nadat hij zijn werk verpest had door te veel drugs te gebruiken. Zoals ik zei, rockster.

Nachtmerrie

Desondanks kan het beginnen van een restaurant ook gigantisch misgaan. We kennen allemaal Gordon Ramsey’s succesvolle show Kitchen Nightmares waarin hij probeert compleet falende restaurants uit de goot te halen. Dit lukt helaas vaak niet. Daarom is het belangrijk dat je weet waar je aan begint. In dit artikel bespreek ik kort een aantal tips om je restaurant effectief te managen.

Het eerste en veruit belangrijkste aspect is afval en hygiëne. Hoeveel restaurants in de tv-serie zijn er wel niet die compleet misgaan omdat ze de hygiëne niet op orde houden. Ga daarom een restafvalcontainer huren en zorg dat je netjes aan het eind van elke werkdag al het afval buiten zet op de juiste plek. Maak elke dag schoon en eenmaal in de twee weken een uitgebreide schoonmaak. Dit is ongelofelijk belangrijk.

Hygiëne en Host

Huur daarbij ook een goede host of hostess. Dit kan je restaurant meteen een veel professionelere indruk geven en ervoor zorgen dat je sneller bekend komt te staan als een restaurant op niveau. Zorg voor een duidelijke hiërarchie in de keuken. Het is niet erg als er wat onervaren mensen in je keuken werken zolang ze maar worden geleid door een professionele en ervaren chef. Hetzelfde geld voor de restaurantvloer.

Houd daarnaast ook het menu simpel. Er zijn meer dan genoeg restaurants die veel te veel variatie hebben op hun menu’s waardoor de keukens compleet in de problemen raken. Een simpel klein menu op de juiste manier kan ook veel variatie hebben. Daarnaast hebben ook veel mensen last van keuze moeheid. Als je slechts drie smaken ijs kunt kiezen weet je zowat je wilt, maar als je honderd smaken hebt om uit te kiezen weet je het als snel niet meer. Hetzelfde is waar voor menu’s in restaurants. Dit zijn slechts een paar tips om je restaurant effectief te managen en je droom waar te maken

Geef een reactie